• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Erdogan: Barbatii si femeile nu pot fi tratati in acelasi fel pentru ca este impotriva naturii umane

Erdogan: Barbatii si femeile nu pot fi tratati in acelasi fel pentru ca este impotriva naturii umane

Presedintele islamo-conservator turc Recep Tayyip Erdogan a declarat luni ca femeile nu pot fi egale cu barbatii si le-a criticat dur pe feministe, acuzandu-le ca se opun maternitatii, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

"Religia noastra (islamul) a definit un loc pentru femei (in societate): maternitatea", a spus Erdogan la Istanbul, in fata unui public alcatuit in mare parte din femei, la un summit pe tema justitiei si femeii.
 
"Anumite persoane pot intelege acest lucru, altele nu. Nu poti sa explici acest lucru feministelor, pentru ca ele nu accepta ideea-insasi de maternitate", a adaugat seful statului turc.
 
El a dat asigurari ca barbatii si femeile nu pot fi tratati in acelasi fel, "pentru ca este impotriva naturii umane".
 
"Caracterul, obiceiurile si fizicul lor sunt diferite (...). Nu poti pune pe picior de egalitate o femeie care-si alapteaza copilul si un barbat", a insistat el.
 
"Nu poti cere unei femei sa faca toate tipurile de munca pe care le face un barbat, ca in regimurile comuniste", a mai spus presedintele Erdogan. "Nu poti sa le ceri sa iasa si sa sape pamantul, este contrar naturii lor delicate", a adaugat el.
 
Partidul lui Erdogan, care se afla la conducerea Turciei din 2002, este acuzat cu regularitate de catre critici de o deriva autoritarista si ca vrea sa islamizeze societatea turca, in special prin limitarea drepturilor femeilor.
 
Actualul presedinte, care a condus Guvernul timp de 11 ani inainte sa fie ales la conducerea statului in august, a provocat in multe randuri furia unor miscari feministe turcesti din cauza incercarii de a limita, fara succes, dreptul la avort si pentru ca le-a recomandat femeilor sa nasca cel putin trei copii.

24 noiembrie 2014 18:11
Modifică setările cookies