• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Erdogan susţine că Cisiordania aparţine palestinienilor:  Turcia va fi alături de Palestina, dacă Israel va anexa Cisiordania

Erdogan susţine că Cisiordania aparţine palestinienilor: “Turcia va fi alături de Palestina, dacă Israel va anexa Cisiordania”

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan a declarat că Cisiordania aparţine palestinienilor, după ce premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat că va anexa aşezările israeliene din Cisiordania dacă va câştiga alegerile de marţi, scrie Reuters.

Erdogan a informat că această decizie va reprezenta încă o ocupare din partea Israelului şi a subliniat că Turcia va fi alături de Palestina, scrie News.ro.
 
Într-un interviu pentru Channel 12 News, acordat cu trei zile înaintea alegerilor de marţi, Netanyahu a fost întrebat de ce nu a extins suveranitatea Israelului asupra coloniilor din Cisiordania, cum a procedat Israelul în urmă cu mulţi ani în cazul Ierusalimului de Est şi Platoului Golan.
 
“Cine spune că nu vom face asta? Discutăm despre acest lucru. Întrebaţi dacă vom trece la faza următoare? Răspunsul este da, vom trece la faza următoare. Voi extinde suveranitatea Israelului”, a spus Netanyahu, potrivit Reuters.
 
Coloniile din Cisiordania reprezintă unul dintre cele mai “fierbinţţi” subiecte în eforturile de restartare a discuţiilor de pace israeliano-palestiniene. În prezent, în Cisiordania locuiesc peste 400.000 de israelieni şi aproximativ 2,9 milioane de palestinieni.

8 aprilie 2019 14:50
comentarii (0)
Modifică setările cookies