• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Nicos Anastasiades, ales presedinte al Ciprului cu 57,5% din voturi

Nicos Anastasiades, ales presedinte al Ciprului cu 57,5% din voturi

Candidatul dreptei Nicos Anastasiades a fost ales duminica presedintele Ciprului, o tara care risca falimentul, cu 57,5% din voturile exprimate in turul doi, potrivit rezultatelor oficiale finale stabilite in urma numararii tuturor buletinelor de vot, relateaza AFP.

Un avocat proeuropean, in varsta de 66 de ani, si un veteran al vietii politice, Anastasiades l-a infruntat pe Stavros Malas, un candidat independent sustinut de catre comunisti, care domina Guvernul in exercitiu.
 
Lui Anastasiades ii revine sarcina sa finalizeze un plan international de salvare crucial pentru insula.
 
Cu putin timp inainte ca rezultatele definitive sa fie publicate pe site-ul Guvernului, Malas a sustinut un discurs in care si-a recunoscut infrangerea, la cartierul sau general de campanie.

"Il felicit in mod public pe domnul Anastasiades. Acum avem nevoie de unitate, dar vom critica sever tot ceea ce ar putea sa se abata de la interesul poporului sau al tarii", a declarat el.
 
Presedintele in exercitiu, Demetris Christofias, l-a sunat pe Anastasiades si l-a felicitat pentru victorie, potrivit unui comunicat emis de presedintie.
 
Anuntarea rezultatelor alegerilor a fost salutata cu sunet de claxoane la Nicosia, iar o multime s-a reunit in fata sediului partidului Disy (dreapta), pe care Anastasiades il conduce incepand din 1997.

"Am votat pentru Anastasiades (...). Cred ca este cel mai bun politician pe care il avem in Cipru. Tara noastra se confrunta cu multe probleme economice, iar noi avem cele mai bune sanse (sa le rezolvam) impreuna cu el", a declarat pentru AFP George Rossides, in varsta de 54 de ani.
 

24 februarie 2013 23:24
Modifică setările cookies