• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Explozii in Florida, soldate cu evacuari, raniti si disparuti

Explozii in Florida, soldate cu evacuari, raniti si disparuti

O serie de explozii a avut loc la o instalatie de gaze in tinutul Lake (Florida), mai multe persoane fiind date disparute, in timp ce altele au fost ranite. Totodata, s-a dispus evacuarea locuitorilor pe o raza de cel putin 1,5 kilometri, au anuntat autoritatile, citate de Orlando Sentinel in editia online de marti.

Potrivit publicatiei, 24 de persoane lucrau in tura de noapte, iar zece sunt date disparute, a declarat John Drury, managerul orasului Tavares. Numarul persoanelor ranite nu era cunoscut imediat, noteaza Mediafax.
 
Exploziile au inceput cu putin inainte de ora locala 23.00 (6.00, ora Romaniei), la Blue Rhino, o afacere cu propan, si au durat peste o jumatate de ora. Toate exploziile au avut loc in incinta instalatiei, aruncand acoperisul, a declarat Gary Borders, seriful tinutului Lake.
 
Cinci elicoptere au aterizat la Institutul pentru Siguranta Publica LakeTech, potrivit publicatiei. Ele au transportat pacienti la Centrul Medical Regional Lakeland, Centrul Medical St. Joseph din Ocala, Centrul Medical Regional din Orlando si Spitalul General Tampa. Cel putin sase ambulante au venit la interventie.
 
Locuitori au descris pentru publicatie zgomote asemanatoare unor focuri de pusca sau artificii si au vazut exploziile pe deasupra copacilor. Unii au spus ca au vazut o "minge de foc uriasa" in atmosfera. Flacarile au fost vazute si de la o distanta de aproximativ opt kilometri. Una de soc a fost resimtita pana la Mount Dora.

30 iulie 2013 09:35
Modifică setările cookies