• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Explozii la un depozit de munitii din Rusia, soldate cu zece morti si 23 de raniti

Explozii la un depozit de munitii din Rusia, soldate cu zece morti si 23 de raniti

Zece soldati si angajati civili si-au pierdut viata in urma unor explozii produse la un depozit de munitii din regiunea Zabaikal, din Siberia, a anuntat miercuri Ministerul rus al Apararii, relateaza AFP.

Incidentul, provocat de incendii de padure, a avut loc marti seara intr-un depozit al unei baze militare situate in apropierea satului Bolsaia Tura, la sud-est de Lacul Baikal.
 
Echipele de salvare au descoperit corpurile victimelor miercuri dimineata, a declarat purtatorul de cuvant al ministerului, generalul Igor Konacenkov, citat de agentia Interfax.
 
Printre victime se afla ofiterul care asigura conducerea depozitului, un soldat si opt angajati civili. Cei zece au incercat sa paraseasca depozitul la bordul unui camion, dar acesta a fost afectat de una dintre explozii si a ars "in cateva minute", a precizat purtatorul de cuvant.
 
Potrivit autoritatilor din regiunea Zabaikal, alte 23 de persoane au fost ranite, dintre care noua au fost spitalizate.
 
Ministerul regional pentru Situatii de Urgenta a decis evacuarea a peste 1.000 de locuitori din satul Bolsaia Tura si a inchis temporar linia de cale ferata.
 
Astfel de accidente sunt frecvente in Rusia, unde vaste cantitati de arme si munitii sunt depozitate de cele mai multe ori in conditii improprii.

30 aprilie 2014 11:20
Modifică setările cookies