• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Festivalul  George Enescu  sterge granita dintre conservator si avangardist. Dracula, John Malkovich si Victor Rebengiuc, pe scena evenimentului bucurestean

Festivalul “George Enescu” sterge granita dintre conservator si avangardist. Dracula, John Malkovich si Victor Rebengiuc, pe scena evenimentului bucurestean

Intre 1 si 28 septembrie, in Romania se sterg toate limitele dintre modern, contemporan si clasic, conservator si avangardist. Festivalul „George Enescu'' aduce in premiera o serie de tineri artisti, actori, dansatori si cantareti, care au generat revolutii peste hotare. Printre ei, o pianista prezenta mereu in revistele glamour sau balerini care il joaca uluitor pe Dracula.

Cine vrea sa intre mai devreme in atmosfera spectacolelor de mare clasa are ocazia perfecta cu o saptamana inainte de debutul Festivalului, sambata pe 24 august. Opera Nationala ne ofera o avanpremiera Othello, cu intrare libera.
 
Pentru celelalte spectacole trebuie sa asteptam "luna Enescu". "Dracula", un show de dans contemporan cu numeroase efecte speciale, e inspirat de romanul lui Bram Stoker si de legendele medievale.
 
Majoritatea spectacolelor vin in Bucuresti in premiera. Victor Rebengiuc va urca prima oara pe scena festivalului ca narator si va spune o preafrumoasa poveste de dragoste. Dar probabil numele care sta pe buzele tuturor este John Malkovich.
 
O socanta poveste reala a unui criminalul austriac e transpusa intr-un musical cu arii din compozitori celebri- Vivaldi, Haydn, Mozart si Beethoven.
 
Actorul dublu nominalizat la Oscar, detinator al unui umor straniu si sarcastic, spunea recent ca s-a angajat cantaret la opera cu jumatate de norma, pentru ca, dupa atatea filme isi uraste vocea. In premiera ne vom bucura si noi de aceasta personalitate puternica la Ateneul Roman . John Malkovich va fi actor si narator in "Comedie infernala."
 
De neratat - urca pe scena si pianista "fashion icon". Chinezoaica Yuja Wang, supranumita "maini fermecate", si-a facut un fetis din a-si schimba rochia la fiecare compozitor interpretat.

12 august 2013 18:57
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies