• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fiica actorilor Melanie Griffith si Don Johnson va juca in ecranizarea romanului Fifty Shades of Grey , carte care i-a adus scriitoarei 95 mil. dolari

Fiica actorilor Melanie Griffith si Don Johnson va juca in ecranizarea romanului "Fifty Shades of Grey", carte care i-a adus scriitoarei 95 mil. dolari

Dakota Johnson, fiica actorilor Melanie Griffith si Don Johnson, o va interpreta pe naiva Anastasia Steele in ecranizarea romanului erotic "Fifty Shades of Grey", alaturi de actorul britanic Charlie Hunnam, care va juca rolul manipulatorului magnat Christian Grey, informeaza Reuters.

Anuntul a fost facut luni de scriitoarea britanica E.L. James, autoarea romanelor din trilogia "Fifty Shades of Grey".
 
Dakota Johnson, in varsta de 23 de ani, actrita si model, este fiica actorului Don Johnson, starul serialului "Miami Vice", si a actritei Melanie Griffith. Ea s-a remarcat in filmul de actiune cu accente comice "21 Jump Street - O adresa de pomina" (2012) si in comedia romantica "Te mai mariti cu mine?/ The Five-Year Engagement" (2012).
 
Charlie Hunnam, in varsta de 33 de ani, s-a remarcat de curand in thrillerul SF "Pacific Rim" (2013), in care interpreteaza rolul unui pilot robot care lupta contra unei invazii extraterestre.
 
In romanele din seria "Fifty Shades of Grey", un bestseller erotic, personajul principal Christian Grey manuieste la perfectie biciul, cravasa si catusele si o initiaza pe tanara studenta Anastacia Steele in arta sadomasochismului.
 
Recent, "Fifty Shades of Grey" a devenit volumul pentru adulti care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vandute in format paperback.
 
Potrivit editurii Trei, care a tradus romanele in limba romana - cu titlurile "Cincizeci de umbre ale lui Grey", "Cincizeci de umbre intunecate" si "Cincizeci de umbre descatusate" -, trilogia "Fifty Shades" este un bestseller mondial absolut, fiind lider pe site-urile Amazon.com, New York Times Bestseller, Amazon.co.uk si Bookseller.
 
Potrivit aceleiasi edituri, trilogia scrisa de romanciera britanica E.L. James a marcat o noua era in industria cartii: dupa ce a devenit un hit mondial ca eBook, trilogia a fost publicata in format de carte tiparita, inregistrand vanzari de peste 60 de milioane de exemplare pe plan mondial in primele sase luni de la aparitie. Cele trei romane au fost traduse in 50 de limbi, iar aparitia lor a fost salutata de celebrele publicatii New York Times si Wall Street Journal.
 
Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achizitionate de studiourile Universal Pictures.
 
Primul film din franciza "Fifty Shades of Grey" va fi regizat de Sam Taylor-Johnson si va fi lansat pe marile ecrane pe 1 august 2014.
 
E. L. James, o fosta producatoare de televiziune al carei nume real este Erika Leonard, autoarea romanelor din trilogia erotica "50 Shades of Grey", ocupa primul loc in topul Forbes al celor mai bine platiti scriitori din lume, cu venituri de 95 de milioane de dolari, obtinute in perioada iunie 2012 - iunie 2013.

3 septembrie 2013 10:29
Modifică setările cookies