• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
FMI continua sa aiba incredere in Christine Lagarde, in ciuda scandalului de coruptie in care este implicata

FMI continua sa aiba incredere in Christine Lagarde, in ciuda scandalului de coruptie in care este implicata

FMI a anuntat marti ca are in continuare incredere in directorul general Christine Lagarde, care a reusit sa evite o investigatie a procuraturii franceze referitoare la despagubirile acordate de stat omului de afaceri Bernard Tapie, in urma unei afaceri cu Credit Lyonnais, relateaza AFP.

"Board-ul FMI a fost informat in acest caz, in special in legatura cu audierile care au avut loc recent in fata Curtii de Justitie a Republicii din Paris, si isi reafirma increderea in capacitatea directorului general de a-si indeplinii cu eficacitate atributiile", se arata intr-un comunicat al institutiei financiare.
 
Dupa doua zile de audieri, Lagarde a fost plasata vineri de catre tribunal sub statutul de martor asistat, situatie intermediara intre cea de martor si cea de persoana investigata. Acest statul arata ca justitia poate declansa in continuare o investigatie impotriva lui Lagarde.
 
Cazul se refera la o decizie luata de Lagarde in 2007, pe vremea cand era ministru al Economiei, de a regla prin arbitraj litigiul dintre Tapie, apropiat al fostului presedinte Nicolas Sarkozy, si banca Credit Lyonnais, in urma vanzarii catre aceasta a unei participatii detinute de omul de afaceri la Adidas.
 
In urma arbitrajului, Tapie, care a sustinut ca a fost dezavantajat, a primit despagubiri de peste 400 de milioane de euro.
 
Conducerea FMI avea cunostinta de acest caz atunci cand Lagarde a fost numita la conducerea institutiei.

29 mai 2013 08:29
Modifică setările cookies