• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat va fi transformata in Memorial al Victimelor Comunismului

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat va fi transformata in Memorial al Victimelor Comunismului  

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat va fi reabilitata si transformata ulterior in Memorial al Victimelor Comunismului, investitia urmand sa fie facuta cu bani alocati de Guvern Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc, care are in administrare obiectivul, scrie Mediafax.

Guvernul a alocat, miercuri Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului resursele financiare cu care sa se realizeze studiile tehnice necesare restaurarii fostei inchisori de la Ramnicu Sarat. Potrivit proiectului Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, finalizarea lucrarilor de reabilitare sunt programate pentru anul 2016.
 
Inchisoarea de la Ramnicu Sarat a fost data in folosinta la sfarsitul secolului XIX si a functionat pana in anul 1963. Aici, au fost inchisi ca detinuti politici taranii originari din zona Buzaului care nu si-au platit cotele obligatorii sau cei care se opuneau colectivizarii, membrii partidelor istorice (PNT si PNL) din imprejurimile Ramnicu Sarat si Buzaului, iar din 1957 liderii Partidului National Taranesc Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ilie Lazar, Ion Diaconescu, Victor Radulescu Pogoneanu, precum si fostii ministri Ion Petrovici si Petre Tomescu.
 
In perioada in care a functionat ca inchisoare politica (1948 - 1963) caracteristicile regimului de detentie de la Ramnicu Sarat au fost izolarea, infometarea si bataia detinutilor politici de catre gardienii si comandantul penitenciarului, Alexandru Visinescu. Inchisoarea a fost desfiintata in aprilie 1963, la o luna dupa moartea lui Ion Mihalache.

27 februarie 2013 17:58
Modifică setările cookies