• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, audiat la DNA

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov, audiat la DNA

Fostul ministru al Finantelor Darius Valcov a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al orasului Slatina, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate, potrivit Mediafax.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) i-au adus la cunostinta lui Darius Valcov, in 13 martie, ca este suspectat de trafic de influenta, fapta comisa in perioada in care a fost primar al municipiului Slatina.
 
Valcov spunea, la iesirea din sediul DNA, ca este nevinovat si ca nu a luat mita pentru interventii in sprijinul unui om de afaceri.
 
In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal primarul din Slatina, Minel Prina, in cazul caruia instanta suprema a decis, sambata seara, sa fie plasat in arest la domiciliu, precum si Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina. In cazul acestuia, instanta suprema a decis arestarea preventiva. Prina este suspectat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in timp ce Susala este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.
 
Anchetatorii au dispus, in acelasi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrica Timofte si a lui Cristian Constantin Tomescu, ambii fiind suspectati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.
 
Potrivit DNA, in 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, care la acel moment era primar al municipiului Slatina. Omul de afaceri i-a propus lui Valcov ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, in orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20 la suta din valoarea sumelor incasate (fara TVA), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

19 martie 2015 12:59
comentarii (1)

Comentarii (1)


Modifică setările cookies