• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumita Doamna de fier , a suferit o interventie chirurgicala

Fostul premier britanic Margaret Thatcher, supranumita "Doamna de fier", a suferit o interventie chirurgicala

Fostul premier britanic, Margaret Thatcher, in varsta de 87 de ani, a fost operata de un nodul al vezicii urinare si se afla in spital, stare ei fiind "perfect buna", a declarat vineri o purtatoare de cuvant, citat de AFP.

"Se simte perfect bine", a declarat aceasta purtatoare de cuvant despre fostul premier britanic conservator (1979-1990), care a fost internata joi in spital unde va ramane si in noaptea de vineri spre sambata.
 
"Doamna de fier" are aparitii publice foarte rare. Aceasta nu a mai tinut un discurs din 2002 la sfatul medicilor sai dupa ce a suferit mai multe atacuri cerebrale.
 
Fiica sa Carol a dezvaluit in 2008 in memoriile sale ca mama sa sufera de dementa senila de sapte ani.
 
In 2010, aceasta a fost spitalizata la Londra timp de 10 zile in urma unei gripe care a luat o intorsatura nefavorabila.
 
Vara trecuta, aceasta nu a participat la un pranz organizat de premierul David Cameron in onoarea fostilor sefi de guvern cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elisabeta. In octombrie totusi, aceasta si-a sarbatorit cea de-a 87-a aniversare luand pranzul la un restaurant londonez alaturi de fiul sau Mark si sotia acestuia.
 
Sanatatea "Doamnei de fier" a fost recent evocata intr-un film in care fostul premier a fost jucata de Meryl Streep.

22 decembrie 2012 11:38
Modifică setările cookies