• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul premier ceh Petr Necas s-a casatorit in secret cu sefa de cabinet

Fostul premier ceh Petr Necas s-a casatorit in secret cu sefa de cabinet

Fostul premier ceh Petr Necas s-a casatorit zilele trecute, intr-o ceremonie privata, cu Jana Nagyova, fosta sefa de cabinet, in contextul in care cei doi sunt cercetati in cel mai mare scandal de coruptie din Cehia postcomunista, relateaza presa ceha, citata de New York Times.

Potrivit presei cehe, Petr Necas, in varsta de 48 de ani, s-a casatorit sambata cu Jana Nagyova, in varsta de 49 de ani, ceremonia desfasurandu-se intr-un cadru privat la Hotelul Castel Mcely, in regiunea Bohemia, scrie Mediafax.
 
In iunie, premierul Petr Necas, un militant anticoruptie, a fost nevoit sa demisioneze dupa ce amanta sa, Jana Nagyova, in acel moment sefa de cabinet, a fost pusa sub acuzare pentru trafic de influenta, folosind serviciiile de informatii pentru spionarea sotiei lui Nacas, Radka. Petr Necas a divortat in august de Radka, dupa 25 de ani de casnicie. Cei doi au impreuna patru copii.
 
Presa tablioda specula de mult timp ca Necas avea o relatie cu Jana Nagyova.
 
Nagyova este acuzata si de mituirea a trei parlamentari care se opuneau planului de austeritate al amantului ei. De asemenea, procurorii suspecteaza ca si Petr Necas ar fi implicat in mituirea unui membri ai Parlamentului.
 
Jana Nagyova s-a prezentat marti la o sectie de politie din Praga si le-a transmis anchetatorilor ca se numeste Jana Necasova, confirmand casatoria cu fostul premier. Legislatia ceha le permite rudelor apropiate sa evite depunerea de marturii in justitie unul impotriva celuilalt, situatie care va ingreuna ancheta procurorilor.

27 septembrie 2013 07:50
Modifică setările cookies