• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru inalta tradare

Fostul presedinte pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat pentru "inalta tradare"

Fostul lider pakistanez Pervez Musharraf a fost inculpat oficial, luni, pentru "inalta tradare" de catre un tribunal special, o premiera istorica pentru un fost sef al armatei in aceasta tara, relateaza AFP.

Musharraf, in varsta de 70 de ani, a fost inculpat oficial pentru tradare deoarece a impus starea de urgenta si a suspendat Constitutia in 2007, in cadrul unei audieri la acest tribunal special din capitala Islamabad, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fata locului.
 
Presedintele Musharraf a pledat nevinovat. El s-a aparat facand referire la problemele de sanatate si la amenintarile talibanilor, pentru a evita inculparea de catre tribunalul special infiintat in noiembrie anul trecut de fostul sau rival, premierul Nawaz Sharif, scrie Mediafax.
 
In afara de acuzatiile de tradare, Pervez Musharraf se afla in atentia justitiei pentru presupusul rol in asasinarea fostei rivale, Benazir Bhutto, a fostului lider al rebelilor, Akbar Bugti, si pentru atacul sangeros al armatei impotriva islamistilor regrupati in Moscheea Rosie din Islamabad.

1 aprilie 2014 09:15
Modifică setările cookies