• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta cere statelor UE asistenta militara in teatrele de operatiuni externe si sprijin in lupta contra ISIS. Reactia Uniunii

Franta cere statelor UE asistenta militara in teatrele de operatiuni externe si sprijin in lupta contra ISIS. Reactia Uniunii

Ministrul francez al apararii, Jean-Yves Le Drian, a cerut marti tarilor Uniunii Europene "o participare militara sporita" in anumite teatre de operatiuni externe. El le-a solicitat sa sprijine Franta in lupta impotriva gruparii Statul Islamic in Irak si in Siria, relateaza AFP.  

Jean-Yves Le Drian ar fi invocat un articol privitor la solidaritate din tratatele europene in caz de agresiune impotriva unui stat membru UE.  

"Franta nu poate fi singura in aceste teatre de operatiuni", ar fi spus Le Drian, potrivit anturajului sau, in cadrul unei reuniuni a ministrilor europeni ai apararii de la Bruxelles, transmite Agerpres.

Raspunsul Uniunii Europene nu a intarziat sa apara. Statele membre si-au exprimat sprijinul "unanim" pentru cererea de asistenta a Frantei, a anuntat marti sefa diplomatiei UE, Federica Mogherini, citata de AFP.  

"Astazi UE, prin vocea tuturor statelor membre, a exprimat unanim cea mai puternica sustinere si faptul ca este gata sa acorde asistenta solicitata", a precizat sefa diplomatiei UE.


17 noiembrie 2015 11:23
Modifică setările cookies