• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta sprijina Croatia privind aderarea la Schengen

Franta sprijina Croatia privind aderarea la Schengen

Presedintele Frantei, Francois Hollande, si-a exprimat speranta ca cel mai nou stat membru UE, Croatia, va putea adera la Spatiul Schengen in 2015, in contextul in care a fost admisa in Uniunea Europeana in iulie, relateaza AFP.

"Sunt necesari doi ani dupa aderarea la Uniunea Europeana pentru a deveni membru al Spatiului Schengen. Iar, daca vor fi indeplinite conditiile, in acest termen Spatiul Schengen va fi deschis Croatiei", a spus Hollande.
 
Croatia a aderat la Uniunea Europeana pe 1 iulie 2013.
 
Ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, a declarat recent ca Guvernul francez considera ca "nu sunt indeplinite conditiile pentru ca Romania sa se integreze Spatiul Schengen la 1 ianuarie 2014". Romania a aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.
 
Potrivit site-ului publicatiei Journal du Dimanche, in afara de Franta, Olanda, Italia si Spania se opun, de asemenea, aderarii Romaniei si Bulgariei la Schengen. In acest context, Ministerul roman al Afacerilor Externe a reamintit ca Romania a indeplinit conditiile de aderare, "fapt confirmat de toate statele membre ale UE in cadrul reuniunii Consiliului Afaceri Interne si Justitie din iunie 2011, care a concluzionat asupra finalizarii procesului de evaluare Schengen a gradului de pregatire a Romaniei (si a Bulgariei) in vederea punerii in aplicare a tuturor dispozitiilor acquis-ului Schengen".

11 octombrie 2013 08:20
Modifică setările cookies