• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta va livra arme sofisticate kurzilor din Irak, pentru reechilibrarea fortelor

Franta va livra arme "sofisticate" kurzilor din Irak, pentru "reechilibrarea fortelor"

Franta va livra in orele urmatoare "arme sofisticate" kurzilor irakieni, a declarat miercuri seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, fara a oferi precizari referitoare la natura acestor armamente, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Este vorba despre arme sofisticate, care vor fi livrate in urmatoarele ore", a declarat ministrul pentru postul de televiziune TF1.
 
El a refuzat sa raspunda intrebarilor despre natura si cantitatea materialelor care vor fi livrate, deoarece "nu poti sa furnizezi adversarilor planul bataliei prietenilor tai. Insa acestea vor raspunde necesitatilor urgente ale kurzilor", a afirmat Fabius.
 
Presedintia franceza a anuntat anterior trimiterea, "in urmatoarele ore", a unor arme in Irak, "pentru a sustine capacitatea operationala a fortelor angajate impotriva Statului Islamic", jihadistii care avanseaza spre Bagdad.
 
"Vrem sa-i ajutam pe kurzi si iranieni sa evite masacrele, pentru aceasta livram arme care permit combatantilor sa lupte si speram sa castige", a declarat Fabius, potrivit caruia obiectivul este "reechilibrarea fortelor".
 
Ministrii europeni de Externe vor participa vineri , la Bruxelles, la o reuniune de urgenta pe tema crizei din Irak, o intalnire ceruta "cu multa forta" de Paris, a subliniat Fabius.

14 august 2014 08:57
Modifică setările cookies