• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Franta interzice utilizarea tigaretei electronice in locuri publice

Franta interzice utilizarea tigaretei electronice in locuri publice

Utilizarea tigaretei electronice, foarte la moda in Franta in prezent, urmeaza sa fie interzisa in locuri publice si persoanelor cu varsta sub 18 ani, a anuntat vineri ministrul francez al sanatatii Marisol Touraine, relateaza AFP.

"Vrem sa aplicam tigaretei electronice aceleasi masuri ca (produselor din) tutun", a declarat ea pentru postul public de radio France Info, precizand ca intre aceste masuri se afla si interzicerea publicitatii tigaretei electronice. 

Un decret de la 15 noiembrie 2006 interzice fumatul in locuri publice in Franta. 

Touraine, care a facut aceasta declaratie cu ocazia Zilei Internationale Fara Turun, a anuntat masuri de lupta impotriva tabagismului vizand femeile insarcinate si tinerii.

Franta detine, a declarat ministrul, recordul in Europa in privinta numarului de femei insarcinate fumatoare.  Ministrul a propus totodata crearea unui "spatiu fara tutun" afara, citand parcurile pentru copii. 

Potrivit producatorilor, tigareta electronica ar fi utilizata in Franta de aproximativ o jumatate de milion de persoane.  Inventat in China in 2005, dispozitivul prezinta la o extremitate o dioda care simuleaza vizual arderea si contine un cartus cu o solutie ce se incalzeste la contactul cu o rezistenta. Flacoane de "e-lichid", continand propilen glicol sau glicerol cu diverse arome si eventual cu nicotina, permit reincarcarea cartusului utilizat.


31 mai 2013 15:39
Modifică setările cookies