• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Furtuni si precipitatii abundente Orientul Mijlociu. Risc de ninsoare in Liban, Israel si Palestina

Furtuni si precipitatii abundente Orientul Mijlociu. Risc de ninsoare in Liban, Israel si Palestina

Orientul Mijlociu se confrunta cu precipitatii si rafale de vant neobisnuite, care au inceput duminica si s-au soldat pana in prezent cu sase morti si 11 disparuti, provocand numeroase perturbari, relateaza AFP, potrivit Mediafax.

Serviciile de meteorologie din regiune nu se asteapta la o ameliorare pana joi si prevad chiar o noua scadere a temperaturilor, cu risc de ninsoare la altitudine joasa in Liban, Israel si teritoriile palestiniene.
 
La Ierusalim, serviciile de meteorologie se asteapta la ninsori miercuri si la intensificari ale acestora in cursul serii.
 
In Israel, trei persoane au murit marti, cand masina in care se aflau a fost rasturnata de vant pe autostrada care leaga Tel-Aviv de Ierusalim, iar in Cisiordania un barbat a murit si alti doi au fost raniti dupa ce masina lor a fost luata de ape la Attol, la nord de Tulkarem.
 
Elicopterele armatei israeliene au intervenit pentru a salva aproximativ 20 de persoane in stare de hipotermie blocate pe acoperisul casei lor inundate.
 
In Egipt, zece pescari au fost dati disparuti dupa naufragiul vaporului lor, luni seara, in largul Marsa Matrouh (nord-vest), iar conditiile meteorologice nefavorabile au ingreunat cautarile.
 
In Liban, doi barbati au murit luni in accidente de masina provocate de vremea nefavorabila, iar un bebelus in varsta de sase luni a fost luat de ape intr-un sat de beduini din centrul tarii.
 
Toate scolile libaneze au fost inchise, marti, si vor fi si miercuri, iar in Cisiordania vacanta de sfarsit de an a fost prelungita pana sambata.

9 ianuarie 2013 08:40
Modifică setările cookies