• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
George W. Bush isi indeamna fratele sa candideze la presedintia SUA in 2016

George W. Bush isi indeamna fratele sa candideze la presedintia SUA in 2016

Fostul presedinte american George W. Bush l-a indemnat, intr-un interviu difuzat miercuri, pe fratele sau mai mic Jeb sa se lanseze in cursa pentru Casa Alba in 2016, subliniind ca ar fi "un candidat minunat" daca ar face-o, realteaza AFP.

"El nu are nevoie de sfatul meu, pentru ca stie (...) «Lanseaza-te!»", a declarat fostul presedinte in acest interviu difuzat inainte de inaugurarea unui muzeu despre cei opt ani ai sai la Casa Alba.
 
Fost guvernator in Florida, Jeb Bush s-ar putea afla printre favoritii de partea republicanilor in cursa pentru investire la alegerile prezidentiale americane din 2016, daca nu va fi afectat de presedintia controversata a fratelui sau mai mare.
 
Daca va reusi, totusi, sa depaseasca acest obstacol si sa ajunga la Casa Alba, acesta le-ar urma exemplul fratelui, dar si tatalui sau, George H. Bush, pentru prima data in istoria politica americana.
 
Evocand posibilitatea ca fratele sau sa o infrunte in 2016 pe Hillary Clinton - daca aceasta va decide la randul sau sa se prezinte in cursa pentru investitura partidului sau -, George W. Bush vede posibilitatea unei "imagini formidabile".

Un scrutin intre un Bush si un Clinton ar reinvia amintirile alegerilor din 1992, in urma carora Bill Clinton l-a inlocuit la Casa Alba pe George Bush tatal.

25 aprilie 2013 07:54
Modifică setările cookies