• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Expulzarea strainilor din Germania ar putea fi facuta mai usor

Expulzarea strainilor din Germania ar putea fi facuta mai usor

Expulzarea strainilor din Germania ar putea fi facuta mai usor, conform unui proiect de lege al Ministerului german de Interne, citat de cotidianul Ruhr Nachrichten.

Germania se asteapta la un val record de 800.000 de imigranti si refugiati in acest an. Landurile se plang tot mai mult de costurile administrarii acestui aflux. 

"Vor fi mai usor de pus in aplicare obligatiile existente privind expulzarea din tara", scrie publicatia, citand proiectul de lege.

"In viitor, odata ce termenul limita pentru parasirea voluntara a tarii este depasit, data expulzarii nu va mai fi anuntata, pentru a reduce riscul ca persoanele vizate sa se ascunda", adauga sursa citata, potrivit Reuters. 

Proiectul de lege prevede ca perioada maxima in care landurile pot sa amane expulzarile va fi redusa de la sase luni la trei luni. 

In plus, ajutoarele in bani vor fi, pe cat posibil, inlocuite cu alte tipuri de beneficii de aceeasi valoare pentru solicitantii de azil pe perioada cat acestia stau in centrele de inregistrare. 

Ruhr Nachrichten mai scrie ca planul ar urma sa fie adoptat de guvern luna aceasta. 

La inceputul acestei luni, coalitia de guvernamant a cancelarului Angela Merkel a convenit asupra unei serii de masuri, cum ar fi accelerarea procedurilor de azil si facilitarea constructiei de adaposturi pentru solicitantii de azil. 

S-a convenit, de asemenea, sa extinda cu Albania, Kosovo si Muntenegru lista tarilor considerate "sigure", ceea ce inseamna ca cetatenii acestora nu pot cere azil.


18 septembrie 2015 17:27
Modifică setările cookies