• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Recursul lui Gigi Becali, amanat pentru 14 august

Recursul lui Gigi Becali, amanat pentru 14 august

UPDATE: Judecarea recursului formulat de Gigi Becali fata de hotararea prin care i-a fost respinsa cererea de intrerupere a executarii pedepsei a fost amanata de Curtea de Apel Bucuresti pentru 14 august, dupa ce avocatii finantatorului Stelei au cerut timp pentru a studia dosarul si a depune probe, potrivit Mediafax.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost adus miercuri dimineata, de la Penitenciarul Jilava, la Curtea de Apel Bucuresti, pentru recursul sau la decizia Tribunalului Capitalei prin care i-a fost respinsa solicitarea de intrerupere a executarii pedepsei, informeaza Mediafax.
 
Duba venita de la inchisoare a parcat, la ora 9.00, in spatele sediului instantei. La Curtea de Apel Bucuresti au sosit si avocatii lui Gigi Becali, care s-au sfatuit cu acesta, marti, spre a pregati pledoaria pentru recurs.
 
Tot la sediul instantei au venit antrenorul Stelei, Laurentiu Reghecampf, managerul formatiei, Mihai Stoica, si mai multi jucatori ai echipei, printre care Ciprian Tatarusanu, Cristi Tanase si Adrian Cristea, proaspat legitimat la campioana Romaniei.
 
Tribunalul Bucuresti a notat, in motivarea hotararii prin care a respins cererea lui Becali, ca aceasta putea fi admisa daca finantatorul Stelei dovedea existenta unor imprejurari speciale cu consecinte grave asupra lui, a familiei sale sau a unitatii la care lucra.
 
Judecatorul Florin Purigiu, care a decis sa-i respinga lui Becali cererea de intrerupere pentru trei luni a pedepsei de trei ani de inchisoare primita in dosarul schimbului de terenuri cu MApN, a motivat ca din probele administrate in cauza rezulta fara echivoc ca acesta nu indeplineste conditiile prevazute de lege pentru a beneficia de acest drept.
 
In 20 mai, Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale (MApN). Alaturi de acesta au primit pedepse de cate doi ani de inchisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina. Cei trei au fost incarcerati in 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar in 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava.
 
Becali mai are doua condamnari definitive, dispuse anul acesta tot de instanta suprema, respectiv una de trei ani de inchisoare cu suspendare, in dosarul sechestrarii celor care i-au furat limuzina, si una de trei ani de inchisoare cu executare in dosarul "Valiza", pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

31 iulie 2013 09:30
Modifică setările cookies