• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google ar putea fi data in judecata in scandalul fotografiilor nud ale celebritatilor

Google ar putea fi data in judecata in scandalul fotografiilor nud ale celebritatilor

Un avocat care reprezinta mai multe vedete ale caror fotografii private au fost publicate online de piratii informatici a spus ca va da in judecata Google pentru ca nu a indepartat imaginile furate de pe site-urile sale, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Martin Singer, un avocat din industria de divertisment, a declarat ca Google "face milioane si profita de pe urma victimizarii femeilor" si ar putea sa plateasca daune de peste 100 de milioane de dolari, potrivit New York Post, ce a publicat o scrisoare a acestuia, care nu spunea insa ce vedete reprezinta. 

Google "stie ca imaginile piratate sunt proprietatea cuiva, sunt fotografii si videoclipuri intime si confidentiale, obtinute pe cai ilegale si publicate de niste brute perverse care incalca dreptul la viata privata si minima decenta umana", a mai spus Singer.

Avocatul nu a putut fi contactat pentru a confirma scrisoarea. 

Martin Singer a spus ca a trimis Google mai multe informari despre incalcarea legii privind drepturile asupra continuturilor digitale (Digital Millennium Copyright Act), care cere furnizorilor de internet sa indeparteze materialele asupra carora cineva are drepturi de autor, la cererea proprietarului. 

De la inceputul lunii septembrie, fotografii private, unele nud, ale unor vedete ca Jennifer Lawrence, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Rihanna si Kim Kardashian, au fost afisate pe internet dupa ce conturile iCloud ale acestora au fost sparte, iar imaginile intime au fost publicate pe site-urile 4Chan si Reddit.


3 octombrie 2014 10:50
Modifică setările cookies