• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google il sarbatoreste, luni, pe pictorul olandez Rembrandt van Rijn

Google il sarbatoreste, luni, pe pictorul olandez Rembrandt van Rijn

Google sarbatoreste, luni, 407 ani de la nasterea lui Rembrandt van Rijn, in acest sens noul logo al motorului de cautare prezentand un autoportret al pictorului olandez.

Logoul Google este reprezentat sub forma unei picturi, in care portretul lui Rembrandt inlocuieste cea de-a doua litera "G". De asemenea, cuvantul "Google" este realizat ca o gravura, in fundal.
 
Rembrandt Harmenszoon van Rijn (15 iulie 1606, Leiden - 4 octombrie 1669, Amsterdam) a fost un pictor si gravor olandez din secolul al XVII-lea, fiind considerat unul dintre cei mai mari artisti de gen din istorie, conform Wikipedia.
Rembrandt a trait in epoca numita "varsta de aur olandeza", perioada in care cultura, stiinta, comertul si influenta politica a Olandei au atins apogeul. Rembrandt este autorul a 600 picturi, 300 gravuri si peste 2.000 desene. Maestru al tehnicii de clar-obscur, Rembrandt a fost "singurul pictor care si-a putut permite sa amestece noroiul cu stralucirea ochilor, focul cu cenusa sau sa faca culorile sa straluceasca proaspat, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis" (dupa cum spunea istoricul de arta francez Élie Faure).
 
Rembrandt se stinge din viata la 14 octombrie 1669, intr-o casa mica din cartierul Rozengracht. Este ingropat in Westerkerk, intr-un mormant nemarcat.
 
Printre cele mai importante lucrari ale lui Rembrand se numara: "Lectia de anatomie a doctorului Tulp", "Ospatul lui Baltazar", "Rondul de noapte" etc. De asemenea, Rembrandt a pictat foarte multe autoportrete: in total sunt peste 50 de tablouri si mai multe desene si gravuri.
 
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

15 iulie 2013 10:14
Modifică setările cookies