• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google il sarbatoreste pe Emil Racovita, la 145 de ani de la nasterea savantului roman

Google il sarbatoreste pe Emil Racovita, la 145 de ani de la nasterea savantului roman

Google si-a modificat, vineri, logoul pentru a-l sarbatori pe Emil Racovita, la implinirea a 145 de ani de la nasterea savantului roman, fondator al biospeologiei, biolog si speolog, explorator si academician.

Noul logo este conceput sub forma unui desen, in care imaginea lui Emil Racovita apare postata in interiorul primei litere "O" din cuvantul Google.
 
Totodata, logoul Google face referire la expeditia lui Emil Racovita in Antarctica, in urma careia savantul roman a realizat un studiu aprofundat asupra vietii balenelor si a pinguinilor.
 
Emil Racovita (15 noiembrie 1868, Iasi - 17 noiembrie 1947, Cluj-Napoca) este fondatorul biospeologiei, biolog si speolog, explorator si academician. A fost membru titular al Academiei Romane din anul 1920, presedinte al Academiei intre 1926 si 1929 si profesor la Universitatea din Cluj (1920-1947).
 
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.
 
Motorul de cautare Google alege rar sa omagieze o personalitate din Romania, modificandu-si logoul in acest sens. In galeria logourilor dedicate Romaniei in ultimii ani s-au numarat Constantin Brancusi, George Enescu, I.L. Caragiale, Sergiu Celibidache, Martisorul si Ziua Nationala a Romaniei. In acest an, Google a sarbatorit-o si pe Maria Tanase, la 100 de ani de la nasterea cantaretei.

15 noiembrie 2013 08:04
Modifică setările cookies