• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google lucreaza la dezvoltarea de nanoparticule pentru diagnosticarea cancerului incipient

Google lucreaza la dezvoltarea de nanoparticule pentru diagnosticarea cancerului incipient

Compania Google a dezvaluit ca lucreaza la dezvoltarea de nanoparticule care sa fie folosite pentru diagnosticarea cancerului in faze incipiente, prin introducerea particulelor in organism, acestea urmand sa adere la peretele celulelor bolnave, care pot fi astfel identificate si analizate.

Proiectul este desfasurat in cadrul Lab X, un centru de cercetare al gigantului american Google, printre alte inovatii dezvoltate in cadrul laboratorului numarandu-se lentilele de contact care monitorizeaza nivelul glicemiei persoanelor care sufera de diabet si tacamurile speciale pentru persoanele carora le tremura mainile, potrivit dailymail.co.uk, scrie Mediafax.
 
Proiectul nanoparticulelor care sa ajute la diagnosticarea unor maladii, precum cancerul si bolile cardiovasculare, a fost inspirat de cazul unui inginer al Google, care, in urma unui accident de bicicleta, a fost diagnosticat cu cancer la rinichi - o forma a bolii care nu prezinta simptome decat atunci cand este prea tarziu - dupa ce medicii de la serviciile de urgenta au efectuat o serie de analize pentru a verifica existenta unei hemoragii interne.
 
Diagnosticarea cu ajutorul nanoparticulelor ar presupune includerea acestora intr-o pastila care este inghitita. Nanoparticulele ar ajunge apoi in fluxul sangvin, iar apoi s-ar atasa de peretele celulelor bolnave, prin intermediul unor substante care le-ar acoperi si le-ar face sa interactioneze cu peretele celular. Celulele bolnave si nanoparticulele ar circula apoi, legate astfel, prin vene si artere. Nanoparticulele ar avea si un "miez" magnetic, astfel ca medicii ar putea, folosind un dispozitiv extern, sa atraga particulele si celulele lipite de acestea spre acest aparat, care ar numara si analiza celulele bolnave.
 
Cercetatorii de la Google mai analizeaza si alte metode neinvazive, care ar presupune utilizarea luminii si a undelor radio pentru detectarea si numararea nanoparticulelor atasate de celule bolnave.

29 octombrie 2014 11:20
Modifică setările cookies