• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google o sarbatoreste, joi, pe Ella Fitzgerald

Google o sarbatoreste, joi, pe Ella Fitzgerald

Motorul de cautare online Google si-a modificat, joi, logoul, pentru a marca 96 de ani de la nasterea cantaretei americane de jazz Ella Fitzgerald, castigatoare a 13 premii Grammy.

Noul logo al Google este realizat sub forma unei animatii, in care Ella Fitzgerald este prezentata pe o scena in timpul unui concert. In spatele cantaretei se vad cinci muzicieni care o acompaniaza, in timp ce literele din cuvantul "Google" apar scrise in fundal.
 
Supranumita "The First Lady of Song", Ella Fitzgerald (25 aprilie 1917 - 15 iunie 1996) a fost cea mai celebra cantareata de jazz din Statele Unite timp de peste o jumatate de secol. In timpul vietii sale, Ella Fitzgerald a castigat 13 premii Grammy si a vandut peste 40 de milioane de albume, potrivit site-ului oficial al artistei.
 
Cu un registru vocal de trei octave, Ella Fitzgerald s-a remarcat prin puritatea interpretarii si prin capacitatea sa de improvizare. Putea canta balade arzatoare, piese de jazz si putea imita orice instrument dintr-o orchestra. A lucrat cu cei mai importanti muzicieni si cele mai importante orchestre, de la Duke Ellington, Count Basie si Nat King Cole, pana la Frank Sinatra, Dizzy Gillespie si Benny Goodman.
 
A cantat peste tot in lume, iar publicul sau a fost la fel de diversificat precum capacitatile sale interpretative. S-a adresat tuturor persoanelor, bogate sau sarace, de toate rasele, religiile si nationalitatile. A fost una dintre cele mai iubite si apreciate artiste din lume.
 
Cariera sa a fost intrerupta in anul 1966 din cauza unei boli grave la ochi. In anii '70 a inregistrat mai multe discuri ("Take Love Easy", cu Joe Pass, "Ella and Oscar", cu Oscar Peterson, "A Classy Pair", cu Count Basie), iar in anul 1992 a sustinut ultimul sau concert. A decedat pe 15 iunie 1996, la varsta de 79 de ani.
 
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

25 aprilie 2013 08:47
Modifică setările cookies