• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google sarbatoreste 165 de ani de la nasterea autorului romanului Dracula

Google sarbatoreste 165 de ani de la nasterea autorului romanului "Dracula"

Google sarbatoreste, joi, 165 de ani de la nasterea scriitorului irlandez Bram Stoker, autorul romanului "Dracula", printr-un logo care-l prezinta pe celebrul vampir alaturi de alte personaje specifice.

Noul logo al Google, realizat in alb - negru, este inspirat din coperta primei editii a volumului "Dracula", publicata in 1897, potrivit relatarilor din presa internationala.
 
In noul logo, doar literele Google sunt de culoare rosie, tocmai pentru a sugera mai bine sangele, specific povestilor cu vampiri. In noul logo, contele Dracula are coltii amenintatori si poarta o mantie neagra specifica. In ilustratie apare si castelul lui Dracula - castelul Bran -, in spatele caruia se zareste o semiluna, in timp ce un liliac (un alt personaj specific povestilor cu vampiri) zboara pe cerul innegurat.
 
Scriitorul irlandez Bram Stoker (1847 - 1912) l-a folosit pe Vlad Tepes ca sursa de inspiratie pentru romanul sau "Dracula", publicat in 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea sa asocieze aceasta legenda europeana cu un animal sud-american - liliacul hematofag numit si "Vampir" (Desmodus rotundus).
 
Pe de alta parte, mitul lui Dracula au facut celebra Transilvania in lume. Astfel, de foarte multe ori cu prilejul sarbatorii de Halloween, Castelul de la Bran si Cetatea medievala a Sighisoarei sunt incluse in topurile celor mai populare destinatii turistice pentru iubitorii de vampiri.

8 noiembrie 2012 05:15
Modifică setările cookies