• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google sarbatoreste Ziua Femeii, cu un logo special

Google sarbatoreste Ziua Femeii, cu un logo special

Google sarbatoreste Ziua Internationala a Femeii, vineri, cu un logo special, care include 27 de chipuri feminine, reprezentand rase si nationalitati din toata lumea. 

Chipurile feminine sunt dispuse astfel incat pe fundal sa se poata citi cuvantul "Google", scris cu litere de culoare alba. 

Ziua Internationala a Femeii, sarbatorita pe 8 martie, a fost mai intai un simbol al luptei pentru drepturile femeilor care munceau, apoi o sarbatoare a mamelor in tarile din fostul bloc sovietic, iar in prezent este un prilej de bucurie si rasfat pentru toate femeile din lume. 

In prezent, Ziua Femeii, popularizata mai mult ca "Ziua Mamei" in perioada comunista, este o sarbatoare oficiala in Afganistan, Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Burkina Faso, Cambodgia, China, Cuba, Georgia, Guinea-Bissau, Eritrea, Kazahstan, Kargazstan, Laos, Madagascar, Republica Moldova, Mongolia, Muntenegru, Nepal, Rusia, Tadjikistan, Turkmenistan, Uganda, Ucraina, Uzbekistan, Vietnam si Zambia. Pe de alta parte, este sarbatorita, fara a fi o sarbatoare oficiala, in tari precum Croatia, Serbia, Bulgaria, Romania si Letonia.  In aceasta zi se obisnuieste ca barbatii sa daruiasca flori si mici cadouri femeilor din viata lor - sotiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor si colegelor. In Romania si Bulgaria, se pastreaza obiceiurile de dinainte de caderea comunismului, cand, de 8 martie, de Ziua Mamei, copiii faceau cadouri mamelor, bunicilor, invatatoarelor si profesoarelor. 

In Romania, Ziua Mamei a fost in schimb declarata sarbatoare publica incepand din 2010 si este sarbatorita in prima duminica a lunii mai.


8 martie 2013 09:27
Modifică setările cookies