• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Google strange informatii despre corpul uman pentru detectarea precoce a bolilor

Google strange informatii despre corpul uman pentru detectarea precoce a bolilor

Google a initiat Baseline Study, un proiect stiintific de strangere a informatiilor despre corpul uman, pentru a descoperi cum trebuie sa arate un organism sanatos, cu scopul de a diagnostica bolile intr-un stadiu precoce, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii vor strange pentru inceput informatii moleculare si genetice anonime de la 175 de oameni, urmand sa creasca apoi numarul la cateva mii de persoane, cu scopul de a detecta mult mai devreme boli precum cancerul si cele cardiovasculare. 

Proiectul este coordonat de renumitul biolog molecular Andrew Conrad, care a pus la punct pentru prima oara testarea ieftina a virusului care cauzeaza SIDA in mostrele de plasma sangvina. 

"Pentru orice sistem complex, ideea a fost dintotdeauna de a propune o abordare proactiva a problemelor. Nu este ceva revolutionar. Punem doar intrebarea: «Daca vrem sa fim proactivi, ce anume trebuie sa stim?»", a declarat Andrew Conrad pentru Wall Street Journal. 

Baseline nu se va limita doar la anumite boli, ci va utiliza instrumente de diagnosticare de ultima generatie pentru a strange sute de mostre diferite, care vor fi introduse apoi in sisteme computerizate si comparate cu altele. 

In scopul strangerii datelor, participantii ar putea, de exemplu, sa poarte lentile de contact inteligente create de Google, pentru monitorizarea nivelului de glucoza.  Dupa strangerea datelor, Google va utiliza programe computerizate pentru identificarea modelelor referitoare la starea de sanatate a corpului uman.  Programele computerizate vor cauta acei "biomarkeri" care ii vor putea ajuta pe medici sa descopere orice tip de boala intr-un stadiu vindecabil. 

Potrivit Wall Street Journal, studiile de pana acum permit diagnosticarea bolilor intr-un stadiu avansat deoarece vizeaza pacientii bolnavi, in timp ce proiectul Baseline va porni de la studierea unei persoane sanatoase si de la modul in care trebuie sa arate aceasta.


27 iulie 2014 09:53
Modifică setările cookies