• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grecia a retinut o nava ce transporta arme ce ar fi fost destinate Siriei sau Libiei

Grecia a retinut o nava ce transporta arme ce ar fi fost destinate Siriei sau Libiei

Ministrul grec al Marinei comerciale a anuntat luni decizia sa de a retine un cargo sub pavilion al Sierra Leone care transporta arme si munitii ce ar putea fi destinate Siriei sau Libiei, relateaza AFP.

Nava a fost verificata vineri in sud-estul Marii Egee. "Conform documentatiei si declaratiilor echipajului, care pentru moment nu sunt concordante, nava se indrepta catre statele mediteraneene in stare de razboi", a declarat minstrul Miltiades Varvitsiotis, citat de agentia de presa greaca ANA. "ONU interzice livrarea armelor si munitiilor in aceste tari", a declarat el.
 
Venind din Ucraina, nava se indrepta catre portul turc Alexandrette, conform capitanului sau. Ulterior, atat portul sirian Tartus cat si cel libian Tripoli erau mentionate ca destinatie a navei in documentele transmise autoritatilor maritime, conform ANA.
 
"Suntem obligati sa retinem nava cat timp este necesar. Trebuie sa clarificam situatia acestei nave suspecte si a incarcaturii sale", a adaugat ministrul. Paza de coasta greaca a gasit la bordul navei cargo Nour M 20.000 de pusti de asalt Kalasnikov.
 
Dupa controlarea sa in apropiere de insula greaca Symi, nava a fost condusa pana la insula Rhodes unde capitanul turc si sapte membri ai echipajului, de nationalitate indiana, au fost plasati in arest.
 
Nava Nour M este suspectata ca a servit anterior transportului de droguri, conform ANA.

12 noiembrie 2013 08:14
Modifică setările cookies