• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Greseala de tot rasul, in SUA. Pilotii unei aeronave de pasageri au gresit aeroportul

Greseala de tot rasul, in SUA. Pilotii unei aeronave de pasageri au gresit aeroportul

Pilotii unei aeronave de pasageri au gresit aeroportul si au aterizat la 11 kilometri de destinatia corecta. Culmea e ca, in ciuda tehnologiei de la bord, asa ceva nu se intampla pentru prima data. In urma cu doua luni, pilotul unui avion cargo a aterizat, de asemenea, pe un alt aeroport - aflat la mica distanta de cel unde trebuia sa ajunga de fapt.

 

Avionul plecase din Chicago si trebuia sa aterizeze la Branson, Missouri. In schimb, a nimerit la 11 kilometri distanta.

"Am aterizat si ne-am oprit destul de brusc. Nimeni nu stia ce s-a intamplat. Dupa cateva minute, ne-au spus ca am gresit aeroportul", a povestit un pasager.

Niciunul dintre cei 124 de pasageri nu a inteles ce se intampla. Nedumeriti au fost si cei care ii asteptau pe aeroportul din Branson.

Bob Francis, reprezentatnt al Comisiei pentru Transport si Siguranta: "Sunt sigur ca pilotii nu au fost atenti, nu si-au urmarit instrumentele sau nu au comunicat intre ei cum ar fi trebuit."

In plus, neatentia pilotilor ar fi putut avea consecinte dramatice, pentru ca pista era prea scurta. Autoritatile spun ca, daca pilotii n-ar fi franat la timp, avionul ar fi cazut de pe pista direct pe o autostrada. Insa totul s-a terminat cu bine si oamenii au fost dusi cu autobuzul la destinatia corecta.

 


14 ianuarie 2014 08:25
Modifică setările cookies