• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Greva a controlorilor de trafic aerian pe aeroporturile din Paris. Companiile au anulat 20% din zboruri

Greva a controlorilor de trafic aerian pe aeroporturile din Paris. Companiile au anulat 20% din zboruri

Greva controlorilor de trafic aerian din Franta a provocat "perturbari limitate" marti dimineata pe aeroporturile pariziene Orly si Roissy Charles-de-Gaulle, unde companiile au fost nevoite sa-si anuleze 20% din zboruri, potrivit unei surse aeroportuare, relateaza AFP.

"Nu exista schimbari semnificative in comparatie cu previziunile" Directiei Generale a Aviatiei Civile, care a estimat anularea unui zbor din cinci, in principal cu destinatia sudul Frantei, Spania, Portugalia si Magreb, a precizat sursa.
 
Doar "cateva intarzieri si anulari" au ridicat probleme, in special la Aeroportul Orly, marti dimineata. Anularile au fost prevazute din timp, iar pasagerii au fost avertizati inainte de companii.
 
Greva, lansata de un sindicat minoritar al controlorilor de trafic aerian, ar urma sa afecteze in medie un sfert din zborurile pe aeroporturile franceze.
 
Unsa-ICNA, al treilea sindicat al controlorilor de trafic aerian, care a depus un preaviz de greva pana duminica, protesteaza fata de nivelul scazut al fondurilor alocate navigatiei aeriene in planul pentru urmatorii cinci ani pe care Franta trebuie sa-l prezinte pana la 30 iunie la Bruxelles.

24 iunie 2014 11:20
Modifică setările cookies