• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grupul terorist SIIL avertizeaza ca va cuceri Spania

Grupul terorist SIIL avertizeaza ca va cuceri Spania

Grupul terorist sunnit Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant - SIIL) avertizeaza, intr-o inregistrare video, ca va cuceri "Spania si toate celelalte teritorii ocupate", potrivit site-ului publicatiei belgiene Express.

Potrivit unui lider al grupului islamist, Spania este un teritoriu legitim, dupa ce, la inceputul lunii iulie, organizatia terorista a prezentat o harta a "califatului" care include Romania, Bulgaria si Grecia. 

"Spania este pamantul stramosilor si, cu voia lui Allah, il vom elibera, cu puterea lui Allah", afirma un lider al grupului sunnit care ocupa teritorii din estul Siriei si din nord-estul Irakului. 

"Transmit intregii lumi un avertisment: traim sub drapelul islamic, al califatului islamic. Si suntem dispusi sa murim pentru a elibera toate teritoriile ocupate, din Jakarta (Indonezia) pana in Andaluzia", ameninta liderul islamist. 

Grupul terorist sunnit Stat Islamic - cunoscut si sub denumirile de Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria (SIIL/SIIS) - s-a disociat de reteaua Al-Qaida la inceputul acestui an.


9 iulie 2014 09:50
Modifică setările cookies