• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grupul terorist Stat Islamic utilizeaza arme fabricate in 21 de tari, inclusiv in Romania

Grupul terorist Stat Islamic utilizeaza arme fabricate in 21 de tari, inclusiv in Romania

Grupul terorist Stat Islamic in Irak si Siria utilizeaza munitie fabricata in 21 de tari, inclusiv in Romania, conform unui raport elaborat de Institutul de analize Conflict Armament Research (CAR).

Angajati ai Institutului au recuperat peste 1.700 de cartuse utilizate de gruparea terorista Stat Islamic in conflictele din Irak si Siria.
 
Peste 20 la suta dintre cartusele gasite sunt de fabricatie americana.
 
"Grupul Stat Islamic in Irak si Siria pare sa fi dobandit o mare parte a arsenalului din stocuri capturate sau abandonate de serviciile de securitate irakiene", arata raportul CAR.
 
Specialistii CAR au stabilit ca gruparea terorista utilizeaza armament fabricat in 21 de tari, in perioada 1945-2014: China, Uniunea Sovietica, Statele Unite, Rusia, Serbia, Romania, Bulgaria, Coreea de Nord, Turcia, Iran, Kirgizstan, Siria, Cehia, Irak, Albania, Bosnia-Hertegovina, Germania, Ungaria, Sudan, Slovacia si Polonia.
 
Expertii CAR au gasit 77 de cartuse de fabricatie romaneasca utilizate de grupul terorist Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Levant / Stat Islamic in Irak si Siria).

6 octombrie 2014 19:04
Modifică setările cookies