• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Grybauskaite: Rusia vrea sa recreeze frontierele celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa Ucraina va urma R. Moldova

Grybauskaite: Rusia vrea sa recreeze frontierele celui de-al Doilea Razboi Mondial. Dupa Ucraina va urma R. Moldova

Presedinta lituaniana Dalia Grybauskaite a declarat joi ca Rusia incearca sa "recreeze frontierele celui de-al Doilea Razboi Mondial" in Ucraina si ca "dupa Ucraina va urma (Republica) Moldova, iar dupa, alte tari", relateaza AFP. 

Europa nu este "in continuare capabila sa inteleaga ceea ce se intampla", a apreciat ea. 

"Este necesar sa actionam imediat", a indemnat presedinta acestei foste republici sovietice, la sosirea la summitul european extraordinar cu privire la criza din Ucraina 

"Nu vad" sa se decida vreo "actiune rapida astazi" (joi), si-a exprimat regretul Grybauskaite.  Denuntand o "agresiune brutala" a Rusiei impotriva Ucrainei, ea a subliniat ca "dupa Ucraina va urma (Republica) Moldova, iar dupa (Republica) Moldova alte tari". 

Presedinta lituaniana a subliniat ca Rusia a efectuat recent manevre in largul coastelor Poloniei si tarii sale.  "Este necesar sa intelegem ca este grav. Daca noi autorizam acest lucru, va veni randul altcuiva", a spus ea. "Este vorba despre vecinii nostri, nu este vorba doar despre Ucraina, este vorba, de asemenea, despre regiunea baltica", a adaugat sefa statului lituanian.


6 martie 2014 14:42
Modifică setările cookies