• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Guccifer , hackerul care a spart conturile de mail ale mai multor vedere, trimis in judecata

"Guccifer", hackerul care a spart conturile de mail ale mai multor vedere, trimis in judecata

Hackerul Marcel Lazar Lehel, cunoscut sub numele de "Guccifer", a fost trimis in judecata pentru infractiuni informatice, fiind acuzat ca a spart conturile de mail si Facebook ale mai multor vedete si casutele postale electronice ale directorului SRI, George Maior.

Hackerul ar fi transferat neautorizat, in sistemul sau informatic, datele aflate in conturile de e-mail compromise, iar apoi ar fi divulgat continutul corespondentei catre public, "actiuni frauduloase savarsite in scopul lezarii intimitatii in mediul on-line si denigrarii imaginii publice ale persoanelor in cauza". Dosarul va fi solutionat de magistratii Tribunalului Bucuresti, informeaza Mediafax.
 
In 8 februarie 2012, hackerul "Micul fum" a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, de catre Judecatoria Sectorului 3 Bucuresti.
 
Marcel Lazar Lehel ar fi accesat ilegal conturile de e-mail si pe cele de pe platforma de socializare Facebook apartinand unor angajati ai unui trust media si unor persoane publice, iar ulterior a facut publice discutii private si fotografii ale acestora.
 
"Guccifer" a revendicat, in februarie 2013, piratarea unor conturi de e-mail apartinand unor membri ai familiei Bush, divulgand corespondenta de natura personala.
 
In august 2013, "Guccifer" a postat pe pagina sa de Facebook un link catre o corespondenta prin e-mail intre fostul secretar de stat american Colin Powell si europarlamentarul PSD Corina Cretu.

18 martie 2014 16:16
Modifică setările cookies