• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Italia prelungeste cu un an starea de catastrofa naturala pe Insula Giglio

Italia prelungeste cu un an starea de catastrofa naturala pe Insula Giglio

Guvernul italian a prelungit cu un an starea de catastrofa naturala pe Insula Giglio, unde pachebotul Concordia, a carui epava esuata se afla in continuare la cativa zeci de metri de tarm, a naufragiat in urma cu 12 luni, relateaza AFP.

Prelungirea "este necesara pentru a garanta buna desfasurare a unor operatiuni complexe de salvare si de indepartare a navei", anunta un comunicat publicat la sfarsitul unui Consiliu de ministri, cu doua zile inainte de organizarea unor ceremonii de comemorare cu ocazia trecerii unui an de la naufragiul in urma caruia 32 de persoane au murit.
 
Proclamarea starii de catastrofa naturala de catre Guvern pentru o zona permite autoritatilor locale sa implimenteze mai repede masurile necesare, evitand astfel anumite proceduri birocratice. Ironizand pe seama denumirii navei, Costa Concordia, organizatia italiana pentru apararea mediului Legambiente a desfasurat, vineri, un banner pe insula, cerand "indepartarea imediata a Costa Discordia".
 
Salvarea navei de 114.500 de tone, care se afla in continuare in apropierea portului, intarzie foarte mult. Potrivit planurilor, nava esuata trebuia indepartata pana in februarie 2012.
 
In octombrie, experti ai societatilor americane Titan si italiene Micoperi, insarcinate de efectuarea operatiunii, au anuntat ca aceasta nu se va putea realiza pana la vara.

12 ianuarie 2013 11:18
Modifică setările cookies