• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Guvernul suedez ar putea interzice cersetoria.  Cersitul pe strazile din Suedia nu poate rezolva saracia din Romania si Bulgaria

Guvernul suedez ar putea interzice cersetoria. “Cersitul pe strazile din Suedia nu poate rezolva saracia din Romania si Bulgaria”

Guvernul suedez are in vedere interzicerea cersetoriei, ministrul administratiei publice, Ardalan Shekarabi, anuntand ca studiaza restrictiile in vigoare in alte state nordice, informeaza vineri EUObserver, preluat de Agerpres.

“Cersitul pe strazile din Suedia nu poate rezolva niciodata problemele majore de excluziune si saracie din Romania si Bulgaria”, a declarat joi oficialul suedez, cu ocazia unei reuniuni la Reykjavik cu omologi din state nordice, vizand discutarea unor probleme presante pentru administratiile locale din aceste tari.

Punctul de plecare pentru acest guvern este sa apere si sa dezvolte modul (social) suedez. Nu se poate spune ca face parte din modelul suedez rezolvarea saraciei prin cersetorie”, a subliniat Ardalan Shekarabi.

Se estimeaza ca in jur de 4.000 de persoane, in majoritate romi originari din Romania, cersesc in Suedia, scrie site-ul citat.

Ministrul pentru egalitate, Asa Regner, membra a Partidului Social-Democrat ca si Shekarabi, le-a cerut anul trecut suedezilor sa sprijine organizatiile care ajuta oameni saraci in Romania, in loc de a le oferi bani cersetorilor, dar s-a declarat impotriva interzicerii acestei practici.

La randul sau, coordonatorul guvernamental pentru combaterea cersetoriei, Martin Valfridsson, a estimat, intr-un raport din 2016, ca interzicerea practicii ar fi dificila. “Ar trebui sa fie incriminat fie gestul de cere ajutor, fie cel de a oferi. Cred ca niciuna din variante nu este o idee buna”, a declarat Valfridsson, la postul de radio national, in luna mai.
 


19 august 2016 12:33
comentarii (2)

Comentarii (2)


Edi 2017-02-23 15:46:36
Daca noi putem da lectii Suediei,inseamna ca traiesti intr-un film prost,dar prost rau.Uita-te la numarul de conationali prin europa care au imbacsit puscariile,la traficul de carne vie,hoti,cersatori,talhari.Exportam infractori.
ovidiu22vl 2016-08-19 13:48:44
in schim este bine ca ii pupati in MS-DOS pe Arabi. iiasteptati cu bratele deschise sa va violeze femeile / ucide poporul. Ei sunt buni, noi nu. Proasta natie suntem daca nu iesim din Europa Hotiei (de fapt noi suntem cei care ii hranim pe ei, si ce primim.....propaganda proasta impotriva CULMEA a noastra ) .