• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
SUA au stabilit ca Sony a fost atacata de Coreea de Nord. Lansarea filmului  The Interview , in care Kim Jong-Un este asasinat de CIA, a fost anulata

SUA au stabilit ca Sony a fost atacata de Coreea de Nord. Lansarea filmului "The Interview", in care Kim Jong-Un este asasinat de CIA, a fost anulata

Anchetatorii americani au stabilit ca atacul informatic asupra Sony Pictures a fost realizat de Coreea de Nord, potrivit unei surse oficiale de la Washington, studioul de film fiind fortat sa anuleze lansarea peliculei "The Interview", decizie aspru criticata de Hollywood, informeaza Reuters.

O grupare de pirati informatici care s-a aratat jignita de filmul "The Interview", o comedie care prezinta un complot al CIA de asasinare a dictatorului nord-coreean Kim Jong-Un, a atacat, in noiembrie, reteaua informatica a companiei Sony Pictures, publicand ilegal pe internet documente care au tinut prima pagina a presei internationale si filme produse de Sony care au fost descarcate ilegal de pe internet in urma accesului in serverele companiei.
 
Administratia de la Washington ar putea anunta curand ca in spatele atacului informatic se afla guvernul Coreei de Nord, potrivit sursei din cadrul administratiei Statelor Unite ale Americii, citate de Reuters.
 
Comedia "The Interview", a carei productie a costat 44 de milioane de dolari, trebuia sa fie lansata in cinematografe pe 25 decembrie.
 
"Sony a anulat toate planurile de lansare a filmului", a declarat, miercuri, o purtatoare de cuvant a companiei, dupa ce a fost intrebata daca filmul va fi lansat mai tarziu in cinematografe sau pe platformele de continut la cerere (VoD, video on demand, n.r.).
 
Sony Pictures a anulat, miercuri, lansarea filmului, programata pentru saptamana viitoare, motivand hotararea prin decizia mai multor lanturi de cinematografe de a anula proiectia peliculei. Grupul de pirati informatici care a atacat reteaua Sony a amenintat cu atacuri asupra salilor de cinema care planuiau sa difuzeze filmul.
 
Coreea de Nord a negat ca ar fi in spatele atacului, dar expertii in securitate de la Washington au declarat ca este un secret cunoscut ca administratia de la Phenian este responsabila.

18 decembrie 2014 12:08
comentarii (0)

Comentarii (0)