• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hidrocentralele si instalatiile nucleare din Ucraina sunt vizate de amenintari cu atentate

Hidrocentralele si instalatiile nucleare din Ucraina sunt vizate de amenintari cu atentate

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a avertizat luni ca sistemul energetic al tarii este in pericol, din cauza intensificarii amenintarilor cu atentate impotriva hidrocentralelor si a instalatiilor nucleare, relateaza Itar-Tass, preluata de Mediafax.

SBU mentioneaza, intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial, ca afectarea unor astfel de instalatii ar putea avea consecinte "imprevizibile si deosebit de grave pentru populatia Ucrainei si a statelor vecine".
 
Potrivit saptamanalului rus Argumenti i Fakti, SBU considera ca situatia tensionata din tara se datoreaza unor anumite "grupari radicale", care comit acte ilegale.
 
Adjunctul sefului departamentului de contraspionaj Ivan Visotki a declarat ca, in ultima perioada, militia a inregistrat o crestere a numarului de apeluri anonime referitoare la posibile atentate impotriva hidrocentralelor si a instalatiilor nucleare.
 
El a subliniat ca masurile de securitate la instalatiile nucleare au fost consolidate, iar SBU va face tot ce este necesar, in conformitate cu legislatia Ucrainei, pentru a preveni atacurile care vizeaza sistemul energetic al tarii.
 
"Poporul, care si pana in ziua de astazi sufera de pe urma consecintelor catastrofei de la Cernobil, trebuie sa constientizeze pericolul enorm al unor astfel de amenintari si sa nu permita realizarea lor", a apreciat Visotki, intr-o emisiune a postului de televiziune Inter.
 
Visotki a avertizat ca pentru ocuparea cladirilor de importanta majora este prevazuta o pedeapsa de pana la 15 ani de inchisoare.

28 ianuarie 2014 06:24
Modifică setările cookies