• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hillary Clinton nu exclude o eventuala candidatura la presedintie in 2016

Hillary Clinton nu exclude o eventuala candidatura la presedintie in 2016

Secretarul de Stat american in exercitiu Hillary Clinton nu exclude o eventuala candidatura in alegerile prezidentiale din 2016, intr-un interviu comun cu presedintele Barack Obama, difuzat duminica seara de postul CBS, relateaza AFP.

"Inca sunt secretar de Stat, deci sunt in afara politicii si nu am dreptul sa aud aceste intrebari" despre viitoarele alegeri prezidentiale americane, a declarat Clinton in cadrul emisiunii "60 minutes", cu cateva zile inainte de a-i preda conducerea Departamentului de Stat lui John Kerry.
 
In acest interviu inregistrat la Casa Alba, din care CBS a difuzat fragmente inca de vineri, presedintele american o acopera de laude pe cea care l-a infruntat dur in cadrul alegerilor primare democrate, in 2008.
 
Clinton, in varsta de 65 de ani, nu a oferit indicii clare despre intentiile sale viitoare, insa Washingtonul este convins de candidatura sa in alegerile prezidentiale din noiembrie 2016. Un adevarat as al politicii, aflata pe culmea popularitatii si adulata uneori ca o celebritate, ea repeta de mai multe luni ca vrea sa "revina la o viata privata" si dezminte, pe un ton nu foarte ferm, ca ar vrea sa se lanseze intr-o cursa pentru Casa Alba.
 
Fosta Prima Doamna Clinton in perioada 1993-2001 a fost invinsa cu un scor strans de catre Obama, in urma alegerilor primare ale Partidului Democrat, in 2008. Reconcilierea lor a fost atent realizata inaintea alegerilor din 2008, iar Obama i-a propus, spre surprinderea generala, sa conduca Departamentul de Stat.

28 ianuarie 2013 08:45
Modifică setările cookies