• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hollande il invita pe Iohannis la Paris: Impreuna cu dvs., imi doresc sa construim o Europa mai prospera

Hollande il invita pe Iohannis la Paris: Impreuna cu dvs., imi doresc sa construim o Europa mai prospera

Presedintele Frantei, Francois Hollande, l-a felicitat pe Klaus Iohannis, pentru castigarea alegerilor prezidentiale, intr-o scrisoare care i-a fost inmanata de ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul.

Iohannis a avut miercuri o intrevedere cu ambasadorul Frantei.

"Cu ocazia alegerii dumneavoastra in functia de Presedinte al Romaniei, sunt bucuros sa va adresez sincerele mele felicitari si urarile mele de succes in indeplinirea inaltei dumneavoastra misiuni. Romania si Franta sunt legate de o prietenie veche si puternica, pe care doresc sa o dezvolt si mai mult. Prin apartenenta sa la francofonie, Romania impartaseste cu Franta atasamentul pentru o lume care respecta diversitatea, in special cea culturala si lingvistica, al carei simbol este si victoria dumneavoastra, pe care o salut", se arata in scrisoare.

"In tarile noastre, ca si in alte state membre ale Uniunii Europene, concetatenii nostri asteapta sa dam un nou avant proiectului european. Impreuna cu dumneavoastra, imi doresc sa contruim o Europa mai prospera, mai corecta și mai puternica, capabila, in momentele in care se confrunta in vecinatatea sa cu diferite crize, sa raspandeasca valorile sale caracteristice, si anume democratia si respectul statului de drept. Vom avea ocazia sa ne implicam impreuna in acest proiect, in cadrul Consiliului European. De asemenea, imi face placere sa va invit la Paris, in functie de disponibilitatile agendei dumneavoastra. Reinnoindu-va urarile mele de succes in exercitarea noilor responsabilitati in fruntea Romaniei, va rog sa primiti, domnule Presedinte, expresia deosebitei mele consideratii”, se mai arata in documentul citat, transmite Mediafax.

Citeste si:

Crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta. Mesajele cancelarului Merkel si presedintelui Gauck pentru noul sef de stat ales


19 noiembrie 2014 11:56
Modifică setările cookies