• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Hugo Chavez va fi imbalsamat ca Lenin

Hugo Chavez va fi imbalsamat ca Lenin

Nicolas Maduro, presedintele interimar, a creat senzatie, joi, cand a anuntat ca liderul sud-american va fi "imbalsamat", ca marii revolutionari ai secolului XX, Lenin, Ho Chi Minh sau Mao Tse Tung si ca trupul sau neinsufletit va fi "vizibil inca cel putin sapte zile".

 "Vrem sa il vada toti cei care vor acest lucru", a explicat el.  "S-a decis ca trupul neinsufletit al Comandantului sa fie pregatit, imbalsamat, pentru a putea fi expus intr-un sicriu de sticla si pentru ca poporul sa il poata avea cu el in muzeul Revolutiei pentru eternitate", a precizat Maduro.  

Sute de mii de venezueleni si peste 30 de sefi de stat si de guvern se pregateau sa asiste, vineri, la funeraliile nationale ale defunctului presedinte Hugo Chavez, care va fi imbalsamat "ca Lenin", relateaza AFP.

Vor fi prezenti si unii dintre aliati controversati ai fostului presedinte "antiimperialist": iranianul Mahmoud Ahmadinejad, cubanezul Raul Castro si belarusul Aleksandr Lukasenko. Statele Unite, tinta predilecta a diatribelor vehemente ale lui Hugo Chavez, si europenii nu au trimis decat delegatii de rang secund. 

Potrivit autoritatilor, peste doua milioane de venezueleni i-au adus deja un omagiu liderului lor si zeci de mii isi asteapta in continuare randul, 24 de ore din 24. 


8 martie 2013 08:39
Modifică setările cookies