• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iarna se intoarce in forta. Slovacia, paralizata de ninsori. Ce urmeaza in Romania

Iarna se intoarce in forta. Slovacia, paralizata de ninsori. Ce urmeaza in Romania

Nordul si estul Slovaciei sunt paralizate de ninsorile abundente ce nu mai contenesc de joi dupa-amiaza. 80.000 de oameni au ramas fara electricitate din cauza arborilor care s-au prabusit si au rupt cablurile. In unele locuri s-a depus, intr-o singura dupa-amiaza, un strat de zapada de o jumatate de metru grosime.

Autoritatile de la Bratislava au decretat stare de urgenta si au chemat armata in ajutor pentru a deszapezi drumurile. Iarna s-a intors in forta si in estul Poloniei, unde soferii sunt sfatuiti sa nu plece la drum decat daca este strict necesar, si atunci sa-si ia toate masurile de precautie.

ANM a emis o informare potrivit careia vineri intre orele 02-16 va ninge in cea mai mare parte a Transilvaniei si Olteniei, precum si in nordul Moldovei, in timp ce in restul regiunilor vor predomina ploile. Cantitatile de apa vor depasi 15-20 l/ mp.  De asemenea, vantul se va intensifica, atingand viteze de 50-55 de kilometri pe ora, iar temporar, pe litoral, de peste 70 de kilometri pe ora. La munte, ninsoarea va fi temporar viscolita, iar in masivele Fagaras, Bucegi si in zona Carpatilor de Curbura, stratul de zapada nou depus va fi consistent.

Afla tot despre prognoza meteo pe vremea.stirileprotv.ro


8 februarie 2013 08:20
Modifică setările cookies