• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ierusalimul, paralizat de o furtuna de zapada istorica

Ierusalimul, paralizat de o furtuna de zapada "istorica"

Ierusalimul era paralizat vineri de o furtuna de zapada "istorica", primarul orasului facand apel la armata pentru a veni in ajutor persoanelor aflate in masinile blocate, transmite Mediafax.

"Luptam impotriva unei furtuni de o putere neobisnuita", a declarat primarul Nir Barkat, in timp ce stratul de zapada din Orasul Sfant a atins 37 de centimetri sau chiar mai mult in zone periferice. 

"Este un nivel istoric", a anuntat meteorologul Sharon Wexler pentru postul public de radio

Aceste conditii meteorologice neobisnuite l-au fortat pe secretarul de stat american John Kerry, aflat in misiune de pace in regiune, sa modifice de mai multe ori programul vizitei sale.

Temperaturile vor atinge maxim 2 grade Celsius vineri si vor scadea in timpul noptii, iar zapada, care a inceput sa cada joi, va dura pana sambata. 

Scolile erau inchise vineri pentru a doua zi consecutiv, iar majoritatea locuitorilor au respectat recomandarile autoritatilor de a ramane acasa. Majoritatea strazilor din Orasul Sfant, situat la 795 de metri altitudine, au fost inchise.

Orasele palestiniene Ramallah si Betleem, situate in apropiere de Ierusalim, sunt, de asemenea, acoperite de zapada, iar zone situate la altitudine mai joasa au fost afectate de ploi torentiale.


13 decembrie 2013 16:21
Modifică setările cookies