• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Imagini filmate din satelit confirma ca Phenianul pregateste un nou test nuclear

Imagini filmate din satelit confirma ca Phenianul pregateste un nou test nuclear

Coreea de Nord face pregatiri intense pentru efectuarea unui nou test nuclear, anunta un institut de cercetari american care prezinta imagini filmate prin satelit, citat de Fox News.

Satelitii au surprins activitatile de la complexul nord-coreean Punggye-ri, unde regimul stalinist a efectuat teste nucleare in 2006 si 2009. Conform imaginilor, in ultimele saptamani, drumurile spre acest complex au fost curatate constant de zapada, iar tunelul sapat in munte a fost astupat, lucru care sugereaza eventualitatea detonarii unui dispozitiv nuclear.
 
Informatiile au fost furnizate agentiei AP de site-ul 38 North, apartinand Institutului de cercetari SUA-Coreea al Academiei de Studii Internationale Avansate Johns Hopkins.
 
Cele mai recente imagini au fost filmate miercuri.
 
Joi, regimul stalinist de la Phenian, condus de Kim Jong-un, a avertizat ca va efectua un nou test nuclear si va lansa rachete, amenintand direct Statele Unite. China, principalul sustinator al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul sa isi tempereze tonul, sugerand o eventuala reducere a ajutorului alimentar si energetic daca va fi efectuat un nou test nuclear.

26 ianuarie 2013 13:05
Modifică setările cookies