• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Informare meteo de vant, ninsori viscolite si ger in toata tara, incepand de luni dupa-amiaza

Informare meteo de vant, ninsori viscolite si ger in toata tara, incepand de luni dupa-amiaza

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o informare meteo de intensificari ale vantului, ninsori viscolite, mai ales la munte, si racire accentuata a vremii, valabila la nivelul intregii tari, incepand de la ora 16:00.

Potrivit meteorologilor, in intervalul 12 decembrie, ora 16:00 - 13 decembrie, ora 14:00, temporar vor fi precipitatii indeosebi in centrul, sudul si estul tarii, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, iar la munte va ninge. Local, se va depune strat de zapada, mai consistent in zona montana.

De asemenea, vor fi intervale de timp in care vantul va avea intensificari in majoritatea regiunilor.

In acelasi timp, la munte, mai ales la altitudini mari, rafalele vor depasi 80 - 90 km/h si va fi viscol. In Moldova, Dobrogea si Muntenia (inclusiv in zona Municipiului Bucuresti), local, vantul va depasi la rafala 50 - 60 km/h, viscolind trecator ninsoarea.

Vremea se va raci accentuat, vor predomina temperaturile negative, iar in noaptea de marti spre miercuri (13/14 decembrie) va fi ger (temperaturi minime sub -10 grade) in nordul, nord-estul, centrul tarii, local in sud si pe arii mai restranse in rest.

In functie de evolutia meteorologica, ANM a anuntat ca va actualiza informarea meteorologica.

12 decembrie 2016 11:30
Modifică setările cookies