• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Instalatia de la In Amenas va fi repornita in doua zile

Instalatia de la In Amenas va fi repornita in doua zile

Instalatia de la In Amenas, a carei activitate a fost intrerupta in urma unei luari de ostatici sangeroase de catre o grupare islamista armata, ar putea sa fie repornita "in urmatoarele doua zile", a anuntat ministrul algerian pentru Energie Youcef Yousfi, citat de AFP.

"Muncitorii s-au intors inca de duminica la complexul pentru cazare de pe platforma, in contextul in care instalatiile de exploatarea gazelor naturale vor fi repornite in urmatoarele doua zile", a declarat ministrul, in cursul unei vizite la complexul de la Tiguentourine, la aproximativ 40 de kilometri de In Amenas, in Sahara algeriana, relateaza Mediafax.

"Vom consolida securitatea si vom conta in primul rand pe mijloacele noastre. Este exclus sa acceptam forte de securitate exterioare care sa preia controlul asupra securitatii instalatiilor (noastre) energetice", a adaugat Yousfi, citat de agentia de presa APS.
 
In opinia ministrului, pagubele cauzate platformei de catre atacul islamist "nu sunt importante". "Odata evaluate pagubele, vom inlocui echipamentele atinse. Vom verifica totodata instalatiile din sala de control, iar din acel moment vom evalua cand vom reporni (instalatia)", a spus el.
 
Ministrul a anuntat sambata ca Algeria nu a redus exporturile de gaze naturale, in urma luarii de ostatici, care s-a incheiat sambata.
 
Un bilant provizoriu furnizat de catre autoritati anunta sambata seara 23 de straini si algerieni morti si 32 de rapitori ucisi. Potrivit postului algerian privat de televiziune Ennahar, 25 de cadavre ale unor ostatici au fost gasite duminica in incinta complexului de catre forte speciale algeriene.
 
Complexul de la Tiguentourine este exploatat incepand din 2006 de catre gigantul petrolier britanic British Petroleum, compania norvegiana Statoil si algeriana Sonatrach.

21 ianuarie 2013 08:07
Modifică setările cookies