• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Instalatiile nucleare din SUA, insuficient pregatite pentru a face fata unor catastrofe naturale

Instalatiile nucleare din SUA, insuficient pregatite pentru a face fata unor catastrofe naturale

Instalatiile nucleare americane trebuie pregatite mai bine pentru a face fata unor eventuale catastrofe naturale precum cutremure, tsunami sau inundatii, dezvaluie un raport publicat joi, comadat dupa dezastul de la Fukushima, relateaza AFP, transmite Mediafax.

Abordarea reglementarii si securitatii instalatiilor nucleare in Statele Unite "este clar inadaptata pentru a impiedica accidentele sau topirea centrului reactorului si pentru atenuarea consecintelor", subliniaza raportul.  Chiar daca s-au facut unele schimbari in centralele americane ca urmare a catastrofei de la Fukushima, normele actuale de securitate se bazeaza pe certitudinea ca instalatiile nucleare pot face fata unor probleme de echipamente, pene, intreruperi de curent sau alte deficiente de functionare.

Raportul le cere, de asemenea, autoritatilor americane in domeniu sa analizeze cu atentie ultimele date stiintifice referitoare la riscurile naturale.

El recomanda si o mai buna instruire a persoanelor, care ar putea fi chemate sa gestioneze catastrofe, si cere administratiei sa "introduca in regulamentul de securitate al instalatiilor nucleare concepte recente de risc".  

Statele Unite numara 100 de reactoare nucleare, a caror siguranta este supervizata de Comisia pentru reglementare nucleara.


25 iulie 2014 09:27
Modifică setările cookies