• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Inteligenta se mosteneste doar in proportie de 20-40% de la parinti. Restul depinde de factorii de mediu

Inteligenta se mosteneste doar in proportie de 20-40% de la parinti. Restul depinde de factorii de mediu

Pana la 40% din inteligenta unui copil este mostenita de la parinti, potrivit rezultatelor celui mai mare studiu genetic efectuat pana in prezent, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Queensland (Australia), informeaza dailymail.co.uk, preluat de Mediafax.

Procentul este mai mic decat estimarile anterioare, iar rezultatele acestui studiu sugereaza ca inteligenta este influentata de mai multe gene a caror activitate trebuie analizata prin cumulare.
 
Rezultatele acestui studiu alimenteaza si mai mult dezbaterile privind inteligenta, mai precis in ce masura este un produs al mostenirii genetice, respectiv al factorilor de mediu.
 
Cercetatorii au descoperit - eliminand factorii de mediu - ca intre 20 si 40% dintre variatiile in ceea ce priveste coeficientul de inteligenta in copilarie sunt rezultatul factorilor genetici. Studiile anterioare indicau o variatie de 40 - 50%.
 
Intelegerea factorilor care influenteaza inteligenta este importanta: coeficientul de inteligenta este o buna modalitate de a prezice speranta de viata, rezultatele scolare si profesionale, precum si nivelul veniturilor la varsta adulta, spune Benyamin. Rezultatele acestui studiu sunt importante si pentru o mai buna intelegere a maladiilor mintale, a mai spus acesta.

17 martie 2013 12:11
Modifică setările cookies